eenlijn

Evidence-based Human Resources Management (HR Congres 2019)

Concept

HR managers worden vandaag geconfronteerd met een overvloed aan informatie, managementsystemen, best practices of resultaten van onderzoek. Op basis van deze informatie worden praktijken toegepast waarvan wordt verwacht dat ze tot duurzame resultaten zullen leiden.

Maar hoe onderscheiden we feitelijke informatie van 'fake news', van veronderstelde maar niet bewezen resultaten, van trends die geen wetenschappelijke waarde hebben? Wat is het verschil tussen evidence based werken en zomaar HR praktijken toepassen, zonder enig wetenschappelijk bewezen effect?

Het congres verdiept zich in evidence-based HRM. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we juist bezig zijn, dat we onze HRM systemen en praktijken baseren op feiten, bewezen effecten of ander wetenschappelijk aanvaard materiaal? Kunnen we onze dagelijkse praktijk steunen op feiten om tot duurzame en aanvaardbare effecten te komen op het vlak van resultaten en het welzijn van onze medewerkers?

Tijdens het congres gaan we dieper in op deze vragen aan de hand van keynote sprekers die evidence-based werken aantonen. In de namiddag illustreren we aan de hand van workshops wat evidence-based HRM concreet kan betekenen in de dagelijkse praktijk van HRM.

 


facebook   Bezoek onze Facebook pagina

 

Ondersteuning

Contacteer onze telefonische helpdesk op 050 77 11 11

Of mail info@eenlijn.be. Lees hier ons privacybeleid.

Consortium:

In opdracht van: