eenlijn

Eénlijn.be-dag "Aan de slag met eGezondheidsdiensten" - zaterdag 08/06 - Mechelen

 


Programma

VOOR HUISARTSEN – Ga ook aan de slag met digitale gegevensdeling / samenwerking

Motiverende sessie: (Nog) niet overtuigd van de meerwaarde van EHealth?

Waarschijnlijk heb je al met een aantal eHealth-diensten gewerkt. Maar wat maakt dat je nog niet van alle mogelijkheden gebruikt maakt? Vind je de diensten onvoldoend gebruiksvriendelijk of betrouwbaar?

Tijdens deze vernieuwde opleiding schenken we meer aandacht aan jouw verzuchtingen! Wat houd je tegen om bepaalde eGezondheidsdiensten in je eigen praktijk te integreren? Wat is voor jou nodig om toch met bepaalde eGezondheidsdiensten aan de slag te gaan?

Specifieke workshop in eigen softwarepakket:  Nu je overtuigd bent van het gebruik van eGezondheidsdiensten, gaan we effectief aan de slag in jouw softwarepakket. We leren jou die diensten gebruiken, waardoor ook jij de telematicapremie kan behalen.

CareConnect – HealthOne – Windoc (interesse in een ander pakket? Contacteer ons via info@eenlijn.be en we bekijken de mogelijkheden).

VOOR APOTHEKERS EN HUISARTSEN – Het Vitalink Medicatieschema van naderbij bekijken

Een gezamenlijke opleiding voor huisartsen en apothekers, waarbij we het volledige proces van het Vitalink medicatieschema bekijken. Het verbeteren van de samenwerking en het onderling begrip, door inzicht in elkaars werkproces en de aanpak van de actuele problemen rond het medicatieschema. We geven heel wat tips om zo goed mogelijk gegevens te delen. We voorzien ook tijd voor vraag & antwoord.

VOOR WIE VERPLICHT ELEKTRONISCH MOET VOORSCHRIJVEN VANAF 01/01/2020

Op 12 november 2018 heeft het Verzekeringscomité het ontwerp van uitvoeringsbesluit goedgekeurd dat de datum waarop het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen aan ambulante patiënten verplicht wordt en de voorziene uitzonderingen vastlegt. Het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen wordt verplicht vanaf 1 januari 2020. Zorg dat je klaar bent.

Tijdens deze opleiding tonen we hoe je er nu effectief aan begint. Welke mogelijkheden bestaan er op vandaag en hoe gebruik je deze?

We laten je kennis maken met de vele voordelen van het elektronisch voorschrijven. Maar tonen ook wat je moet doen bij “overmacht” en wat de eventuele uitzonderingen zijn.

Doelgroep: huisarts, specialist, tandarts, vroedvrouw

VOOR ALLE EERSTELIJNSZORGVERSTREKKERS – Verkenningstocht eGezondheidsdiensten

Nog niet overtuigd van digitale gegevensdeling via eGezondheidsdiensten? Je ziet het bos door de bomen niet meer? We geven jou een klare kijk op de belangrijkste diensten die ook voor jou van belang zijn!

Ook voor die beroepsgroepen die momenteel nog geen eGezondheidsdiensten beschikbaar hebben in hun softwarepakket of helemaal nog niet beschikken over een softwarepakket, zijn er tools die jullie op weg kunnen helpen om te communiceren.

Komt onder andere aan bod: geïnformeerde toestemming, SumEHR, CoZo, eHealthBox, Elektronisch voorschrijven (PARIS), Vaccinnet, …

Je zal versteld staan wat je op vandaag reeds kan toepassen.

Volg na deze sessie ook de opleiding rond MyHealthViewer, www.mijngezondheid.belgie.be, ...

Doelgroep: kinesitherapeuten, diëtisten, podologen, ergotherapeuten, psychotherapeuten, thuisverpleegkundigen- & verzorgenden, …

VOOR ALLE EERSTELIJNSZORGVERSTREKKERS – Maak kennis met MyHealthViewer – mijngezondheid.belgie.be

Een overzicht van alle mogelijkheden van MyHealthViewer en mijngezondheid.belgie.be, zowel als zorgverstrekker als patiënt. Breng zeker jouw eID mee, er kan hands-on geoefend worden.

Doelgroep: kinesitherapeuten, diëtisten, podologen, ergotherapeuten, psychotherapeuten, thuisverpleegkundigen- & verzorgenden, …

Voor wie is deze opleiding bestemd

Voor alle eerstelijnszorgverstrekkers.


Mail deze opleiding door naar een vriend


facebook   Bezoek onze Facebook pagina

 

Ondersteuning

Contacteer onze telefonische helpdesk op 050 77 11 11

Of mail info@eenlijn.be. Lees hier ons privacybeleid.

Consortium:

In opdracht van: