eenlijn

Koeltechnisch installateur - voltijdse dagopleiding

Haal je (toekomst)plannen uit de koelkast!

West-Vlaanderen

  Ma 30/09/2019 (08:30-16:30)     Kortrijk   Ma 30/09/2019 (08:30-16:30), Doorniksesteenweg 220, 8500 Kortrijk Details Route Inschrijven

 

Tags: koeltechnisch_installateur, koeltechniek, elektriciteit, management, koelmonteur, elektrische, koeltechnische_montage,


Sta ons toe even met cijfers te goochelen. Recente studies wijzen uit dat er op heden een noodzaak bestaat in Vlaanderen aan een 500 tal koeltechniekers. Als je dan weet dat er via het onderwijs slechts 120 studenten deze richting volgen in hun laatste 2 jaar van het secundair onderwijs, dan merk je direct dat we hier mogen spreken over een knelpuntberoep. De vraag is er, het aanbod eerder beperkt.
Om aan de vraag van de arbeidsmarkt te voldoen organiseert Syntra West de voltijdse dagopleiding koeltechnisch installateur. Startend met basis bedrijfselektriciteit, gevolgd door alle modules van koeltechniek en aangevuld met 'succesvol ondernemen'.
Een hele boterham die je verwerft gedurende 1 jaar van maandag tot en met vrijdag, aangevuld met verplichte stage die opgenomen is in het lessenrooster.
Na het slagen in de opleiding stroom je uit als zelfstandig koeltechnisch installateur. heb je de moed nog niet om onmiddellijk als zelfstandige te starten? Geen nood! Ook als werknemer kan je aan de slag bij een erkend installateur.

Omschrijving

De koeltechnisch installateur is gespecialiseerd in het berekenen, herstellen, renoveren en plaatsen van nieuwe installaties. Hij is op de hoogte van de reglementering milieuwetgeving betreffende koeltechnische handelingen en van de vigerende vestigingswet.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding

Wanneer de opleiding afgerond is, kan je aan de slag als zelfstandig installateur koeltechniek. Zie je dit (nog) niet meteen zitten, dan staan je een pak opportuniteiten op de arbeidsmarkt te wachten: we spreken hier over een knelpuntberoep. Vele installateursbedrijven zijn dan ook op zoek naar jouw profiel om hun openstaande vacature in te vullen.

Programma

  • Basis bedrijfselektriciteit (basis elektriciteit & motoren/sensoren industrieel)
  • Koelmonteur (elektrische & koeltechnische montage + werken op hoogte)
  • Koeltechnieken 1
  • Koeltechnieken 2 + eindproef
  • Koelcertficering categorie I + examen
  • Succesvol ondernemen

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleiding richt zich in de eerste plaats naar iedereen die in de koeltechnische sector aan de slag wil of de bedoeling heeft zich erin te vestigen.

Docent

In deze opleiding geven verschillende docenten les die dagdagelijks in de praktijk staan. Op deze manier wordt de nodige beroepskennis aangereikt.

Bijkomende info

BEHOUD VAN STUDENTENSTATUUT

Jongeren die een voltijdse dagopleiding volgen, kunnen ten laste van de ouders blijven. De voltijdse dagopleidingen van Syntra West voldoen ook aan de voorwaarden voor het behouden van het groeipakket (vroegere kinderbijslag).

PRIJS

  • traject = € 1.210 (incl. BTW)
  • grondstoffen examen certificering in de koeltechniek = € 302,50 (incl. BTW)
  • retributie LNE certificering in de koeltechniek = € 144 (vrij van BTW)

Stageovereenkomst

De aangeleerde theorie en praktijk kan je toepassen op je stageplaats, waarnaar je zelf op zoek gaat. De stageplaats mag zich situeren binnen je eigen regio. De stageperiode (6 tal weken) is opgenomen in het lessenrooster.

Getuigschrift

Na het volgen en slagen in alle modules van deze opleiding bekom je het diploma koeltechnisch installateur/koeltechnicus.


Mail deze opleiding door naar een vriend


facebook   Bezoek onze Facebook pagina

 

Ondersteuning

Contacteer onze telefonische helpdesk op 050 77 11 11

Of mail info@eenlijn.be. Lees hier ons privacybeleid.

Consortium:

In opdracht van: