eenlijn

Spoor 1 - Algemeen - eGezondheidsverkenningstocht voor arts-specialisten

Transmurale communicatie - transferfiche

 

Tags: Transmurale_communicatie, transferfiche,


De evolutie van onze digitale wereld gaat zeer snel vooruit. Is het moeilijk om in een snelle digitale wereld de patiënt de meest optimale zorg te geven? Eénlijn.be helpt je verder.

Omschrijving

Aan de hand van levensechte casussen leer je wat je te winnen hebt door beter en efficiënter gegevens uit te wisselen. Via concrete voorbeelden ontdekken de deelnemers in groep de werking van de belangrijkste eGezondheidsdiensten en wat momenteel mogelijk is om gegevens uit te wisselen bij opname & ontslag.

Aansluitend krijg je meteen een praktische opleiding over het gebruik van de Hubs&Metahub.

Digitale samenwerking gaat over betere zorg voor iedereen. Goed gebruik van ICT-diensten zorgen voor optimalisatie van de middelen binnen de gezondheidszorg en vlottere opvolging van één ieders patiënt. We willen jullie met deze opleiding graag helpen om met deze technologie aan de slag te gaan.

Programma

  • Het elektronisch voorschrift (Recip-e) vanaf 1/06/18 verplicht en de uitrol hiervan in het ziekenhuis: wat is het verschil met het voorschrift op papier? Hoe werkt het? Wat zijn de mogelijkheden?
  • Het tot stand brengen van transmurale communicatie: wat is Vitalink en het werkt dit? Hoe de Hubs&Metahub gebruiken in het ziekenhuis? Hoe toegang krijgen tot de Hubs vanuit het centraal patiëntendossier en hoe koppelen met de Metahub?
  • Het belang van het aanvragen van een eHealth-certificaat: wat is dit? Hoe doen we dit? Wat zijn de voordelen? Hoe lang blijft dit geldig?

Voor wie is deze opleiding bestemd

Deze opleiding richt zich tot arts-specialisten, maar ook andere eerstelijnszorgverstrekkers kunnen indien gewenst deelnemen.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.


Mail deze opleiding door naar een vriend


facebook   Bezoek onze Facebook pagina

 

Ondersteuning

Contacteer onze telefonische helpdesk op 050 77 11 11

Of mail info@eenlijn.be. Lees hier ons privacybeleid.

Consortium:

In opdracht van: