eenlijn

Spoor 1.-eGezondheidsdiensten gebruiken zonder softwarepakket of pakket weinig/geen eHealthdiensten

 

Tags: egezondheidsdienst, e-health, health,


Omschrijving

Tijdens deze opleiding maak je kennis met een aantal programma's en websites die er voor zorgen dat je gebruik kan maken van diensten inzake eGezondheid, ook al heb je geen softwarepakket of gebruik je een pakket met weinig / geen geïntegreerde eHealth-diensten.

Je leert de tools gebruiken met als doel de samenwerking en de gegevensdeling tussen eerstelijnsactoren te bevorderen.

Om een aantal zaken concreet te oefenen, heb je jouw eID nodig, breng deze dus zeker mee!

Programma

  • eHealth-certificaat: wat is het, wat kan ik er mee doen en hoe vraag ik mijn persoonlijk eHealth-certificaat aan?
  • eHealthBox: hoe maak ik gebruik van deze dienst van eGezondheid? Een overzicht van de functies op de website van eHealth en de functies van aparte programma's die de eHealthBox raadplegen.
  • Patient Health Viewer: als eerstelijnsactor zonder softwarepakket tóch gebruik maken van de diensten van Vitalink. Zicht krijgen op de vaccinatiestatus van mijn patiënt, zijn medicatieschema, de bevolkingsonderzoeken, ...
  • Geïnformeerde toestemming en therapeutische relatie: hoe registreer ik deze voor mijn patiënten zodat ook ik gebruik kan maken van eGezondheidsdiensten?
  • Hub/Metahub: vanuit de portaalwebsites van hubs als CoZo toch een overzicht krijgen van de volledige ziekenhuisgeschiedenis van mijn patiënten. Eerste mobiele app rond eGezondheidsdienten op telefoon leren gebruiken, zodat ook op de baan van eGezondheid gebruik kan gemaakt worden.
  • Gebruik van Recip-e: welke mogelijkheden bestaan er voor te schrijven in allerlei mogelijke situaties (huisbezoek, ziekenhuis, mijn privé-praktijk, WZC of wachtpost, ...)

Voor wie is deze opleiding bestemd

Zorgverleners die geen softwarepakket gebruiken of die een pakket gebruiken dat (nog) geen diensten inzake eGezondheid geïntegreerd hebben.

Voorkennis

Basiskennis van de eGezondheidsdiensten is wenselijk, maar komen tijdens deze opleiding ook kort nog eens aan bod.


Mail deze opleiding door naar een vriend


facebook   Bezoek onze Facebook pagina

 

Ondersteuning

Contacteer onze telefonische helpdesk op 050 77 11 11

Of mail info@eenlijn.be. Lees hier ons privacybeleid.

Consortium:

In opdracht van: